Tesla Model S w Złotych Tarasach - centrum handlowe wraz z EcoCar wspiera ochronę środowiska

Od 27 do 29 kwietnia, klienci Złotych Tarasów mogli zasiąść za kierownicą nowej Tesli Modelu S. EcoCar jest pierwszą w Polsce firmą taxi, oferującą przejazdy nową Teslą.

W ramach akcji, przez cały weekend kopuła Złotych Tarasów była podświetlona na zielono, a klienci centrum do końca maja będą mogli zamówić taksówkę przez aplikację EcoCar z rabatem 10%. Wspólna weekendowa akcja została zakończona korowodem samochodów EcoCar, który przejchał ulicą Emilii Plater oraz Złotą.

Cieszymy się, że pierwsza polska firma taxi zakupiła Teslę Model S w europejskiej sieci dealerskiej Tesla. Wysoka reputacja Ecocar i prowadzona przez firmę skuteczna polityka społecznej odpowiedzialności biznesu jest zgodna z wartościami, które promuje Tesla na świecie.  Mamy nadzieję, że to początek długofalowej współpracy Ecocar i Tesla, w zakresie zakupu elektrycznej floty i budowy infrastruktury do ładowania aut

– mówi Robert Czaja z Tesla Europe Sales, odpowiedzialny za sprzedaż w Polsce.

- Klienci EcoCar, tak jak klienci CH Złote Tarasy są wrażliwi na problemy środowiska naturalnego. Wprowadziliśmy na ulice Teslę, inwestujemy w rozwój floty elektrycznych samochodów, umożliwiamy zamówienie przez aplikację siedmioosobowych Mercedesów dla zespołów projektowych oraz grup przyjaciół, którzy mogą podróżować jednym, dużym samochodem i podzielić się rachunkiem – mówi Paweł Osowski, CEO EcoCar S.A.
31337752_1821570774552519_7572757343044049835_n.jpg
31431676_1821584241217839_1263000693972745791_n.jpg
Złote Tarasy chronią środowisko

Złote Tarasy jako obiekt handlowy posiada prestiżowe certyfikaty BREEAM. Dbając o komfort i zdrowie pracowników oraz klientów oraz mając na względzie społeczną odpowiedzialność biznesu, centrum co roku angażuje się w inicjatywę Godzina dla Ziemi WWF wygaszając podświetlenie elewacji budynku, a także stosuje wszelkie energooszczędne rozwiązania, jak np. rowerki umożliwiające ładowanie urządzeń mobilnych, czy zastosowane w części budynku energooszczędne oświetlenie i armatura pozwalająca oszczędzać wodę poprzez aktywację fotokomórek.

Czyste powietrze dzięki EcoCar

W tym roku EcoCar wprowadził możliwość sprawdzenia jakości powietrza w aplikacji mobilnej, podczas przejazdu hybrydową taksówką. Spółka wykorzystuje informacje z ponad 1400 czujników Airly, które zbierają dane o smogu w całej Polsce. – Aplikacja EcoCar wysyła wiadomości push, do pasażerów taksówek z informacją o jakości powietrza, w miejscu, w którym się znajdują. Geolokalizacja w aplikacji, w połączeniu z gęstą siecią czujników Airly umożliwia prezentację najbardziej aktualnych informacji – tłumaczy Ilona Fijałek, kierownik marketingu EcoCar S.A.

Co więcej, w aplikacji EcoCar każdy pasażer może sprawdzić jaki wpływ na środowisko naturalne mają podróże w samochodach hybrydowych i elektrycznych, w porównaniu do zwykłych taksówek.

Więcej informacji na www.zlotetarasy.pl oraz www.ecocar.pl

Dodatkowe informacje:
Weronika Kendra – Złote Tarasy Cohn&Wolfe Tel: 609 850 222E-mail:weronika.kendra@cohnwolfe.pl

Faustyna Mołdawiak – EcoCar i Tesla Warsaw Consultants Tel. 514 646 557
E-mail:faustyna@warsawconsultants.eu

Złote Tarasy to wielofunkcyjny kompleks, który powstał w samym sercu Warszawy. Obiekt mieści się między ulicami: Złotą i Emilii Plater oraz Dworcem Centralnym i Al. Jana Pawła II. Jego symbolem jest pofalowany szklany dach o powierzchni 1 hektara. Nazwa Złote Tarasy nawiązuje do ulicy Złotej i do architektury budynku. Kaskadowo rozmieszczone tarasy obejmują dwa place miejskie – wewnętrzny z fontanną oraz zewnętrzny, otoczony restauracjami. Na pięciu poziomach centrum klienci znajdą ponad 200 marek handlowych, kilkadziesiąt restauracji i kawiarni, kluby muzyczne, kino oraz szereg punktów usługowych.W centrum działa czteropoziomowy podziemny parking na 1200 samochodów. Projekt i funkcjonalność obiektu została już wielokrotnie nagrodzona. Złote Tarasy są zdobywcą tytułu najlepszego projektu komercyjnego na świecie (MIPIM Architectural Review Future Project Awards). Więcej na stronie internetowej www.zlotetarasy.pl

EcoCar Spółka Akcyjna należy do renomowanego polskiego funduszu typu private equity WinVentures sp. z o.o. SKA, który jest pośrednio wspierany przez Krajowy Fundusz Kapitałowy. EcoCar to pierwsza firma z aplikacją taxi, z własną flotą ponad 500 hybrydowych i elektrycznych samochodów. Z usług EcoCar regularnie korzysta ponad 3,5 mln klientów. Spółka aktualnie prowadzi kampanię reklamową, wykorzystując nośniki OOH i Internet, w której prezentuje Teslę oraz zachęca do korzystania z hybrydowych taksówek, które posiada w swojej flocie. W EcoCar do 7 maja br. obowiązuje jedna stawka przez całą dobę, w weekendy i święta.

TESLA MODEL S W ZŁOTYCH TARASACH - CENTRUM HANDLOWE WRAZ Z ECOCAR WSPIERA OCHRONĘ ŚRODOWISKA! - Złote Tarasy

Kochani! Cieszymy się, że wspólnie z EcoCar możemy wspierać ochronę środowiska! Złote Tarasy jako obiekt posiadający prestiżowe certyfikaty BREEAM każdego roku angażują się w inicjatywy wspierające ochronę środowiska, m.im. akcję Godzina dla Ziemi WWF, czy stosując wszelkie energooszczędne rozwiązania, takie jak np rowerki umożliwiające ładowanie telefonów! Z okazji naszej akcji od dziś do niedzieli będziecie […]