129 zł /dzień za nowy samochód hybrydowy do dyspozycji oraz cały dochód z kasy dla kierowcy

EcoCar S.A. wprowadza najlepszą na rynku ofertę finansową dla kierowców pod nazwą „Dochodowy Start”. Prosty, czytelny system rozliczeń bez żadnych ukrytych kosztów będzie dostępny dla kierowców EcoCar oraz nowych taksówkarzy od 1 sierpnia 2018 roku. Już można zapisywać się na nowe warunki!
Nowy system jest przejrzysty, czytelny, prosty i gwarantujący wysokie zarobki dla taksówkarzy EcoCar, pracujących w pojedynczych obsadach. Wysoki limit kilometrów na samochód sprzyja dodatkowej możliwości wykorzystania auta do celów prywatnych, a brak zobowiązań do pracy gwarantuje wolność wyboru trybu i czasu pracy.

Dochodowy Start

100 proc. utargu z kasy netto trafi do kieszeni naszych kierowców. Nie pobieramy opłat za transakcje kartą płatniczą, vouchery lub inne formy płatności bezgotówkowych, za realizację zlecenia, za miejsca na postojach taxi lub na lotniskach ani za pracę dla klientów biznesowych.

dochodowy_start2.png
Kierowcy EcoCar nie ponoszą kosztów uzbrojenia samochodu w niezbędny sprzęt – kasę fiskalną, taksometr, elektroniczny wyświetlacz na dachu. Nie ponoszą również kosztów związanych ze zdaniem nieuszkodzonych samochodów przy wymianie na nowe. Kierowcy na własny rachunek tankują samochody oraz dbają o utrzymania auta w czystości. Umowy korporacyjne EcoCar gwarantują taksówkarzom wysokie rabaty na paliwo.

Bezpieczny Start

W EcoCar obowiązuje również oferta „Bezpieczny Start” z gwarancją wynagrodzenia 5.200 złotych netto miesięcznie, pomniejszoną o koszty paliwa. Bezpieczna oferta obowiązuje przy spełnieniu przez taksówkarzy dodatkowych warunków, ustalanych przez zarządzających EcoCar.
To propozycja dla kierowców, którzy chcą z góry wiedzieć, ile zarobią i są gotowi pracować dla klientów korporacyjnych, w godzinach największego zapotrzebowania na usługi taxi. W programie „Bezpieczny Start” kierowca oddaje 20 proc. utargu z kasy fiskalnej i jest zobowiązany do realizacji ustalonej przez EcoCar minimalnej liczby zleceń. Od 1 sierpnia 2018 roku, żeby mieć prawo do otrzymania gwarantowanego wynagrodzenia należy wypracować 260 godzin oraz zrealizować 275 zleceń.

Kierowcy, pracujący w programie „Bezpieczny Start”, którzy zrealizują przychód większy niż 10.000 złotych miesięcznie nie zapłacą prowizji od nadwyżki.  Dla najlepszych taksówkarzy limity kilometrów na samochód są ustalane indywidualnie.

O ECOCAR S.A.

EcoCar Spółka Akcyjna należy do renomowanego polskiego funduszu typu private equity WinVentures sp. z o.o. SKA, który jest pośrednio wspierany przez Krajowy Fundusz Kapitałowy. EcoCar świadczy usługi taxi oraz przewozu osób w jednorodnych samochodach hybrydowych: Hyundai Ioniq oraz Toyota Auris, a także Teslą S Model 75D i Mercedesami Vito. EcoCar posiada ponad 500 samochodów w Warszawie, we Wrocławiu i w Trójmieście. Z usług EcoCar korzystają klienci indywidualni oraz prestiżowi klienci biznesowi. Firma stawia przede wszystkim na najwyższą jakość usług oraz uczciwość i bezpieczeństwo. Z usług EcoCar skorzystało już ponad 3,8 mln klientów.  W każdym miesiącu EcoCar realizuje prawie 100 tysięcy zleceń.